Corona / COVID-19 krise – Indtryk på det danske samfund?

Tror ikke det undre nogen hvis man nævner corona eller COVID-19 længere. Disse 2 ord er i dagens Danmark blevet skelsættende for hvordan, hele vores samfund nu er ændret fuldstændig. Vi er gået fra et samfund der fungerede upåklageligt med fri bevægelighed og masser af harmoni og positivitet til et samfund der nu præges af dunkle tanker, kedsomhed og krise både økonomisk men også personligt. Danmark er lukket ned. Dog er der lys for enden af tunnelen da regeringen for et par dage siden var ude med en melding om at, man forventer hvis tallene stadig er stabile, at kunne påbegynde en exit-strategi for Danmark i denne Corona smitte.

Hvad kan man lave lige nu?

Mulighederne er selvfølgelig begrænset grundet Corona epidemien, men der er stadig mulighed for at lave noget. Vi lever i en digital tid hvor det stort set er muligt at lave alt online og derfor er der også utallige muligheder for at være kreativ online. På nettet lige nu florerer der flere forskellige koncepter som “Corona-Fitness med melvin kakooza”, “Ked dig med Anders Matthesen” og mange andre spændende projekter. Yderligere ser man også andre unge som er kreative og spiller jeopardy over nettet via skype. Kun kreativiteten sætter grænser.

Yderligere har regeringen heller ikke gjort det ulovligt at nyde det gode vejr, man skal bare overholde de forholdsregler som nu engang gælder. Dermed kan man altså stadig gå en tur i den friske forårs sol med en ven eller veninde, så længe man holder afstand til hinanden, spritter hænder af, nyser eller hoster i ærmet og tager generelt hensyn til sine medmennesker.

Kan man stadig købe ting til sig selv?

Som vi alle ved lige nu, så er alle detailbutikker i Danmark lukket. Dog er der stadig mulighed for at man kan shoppe på nettet. Danskerne har i dag d.3 April fået penge tilbage i skat og derfor er der sikkert mange danskere hvor det kribler i fingrene for at få muligheden for at bruge de penge på noget specielt til sig selv. Hvis man som dansker har angivet sin forskudsopgørelse sådan at man får penge tilbage i skat og revisoren hos den enkelte virksomhed Kim Hersland har lavet godkendt regnskabet, så er alt fint og man kan med god ro i krop og sind gå ud og forkæle sig selv.

Overordnet scenarie er også årsagen til at vi i dag ser en kæmpe stigning i online handel i forhold til hvad vi plejer fordi netop corona krisen har lukket samfundet ned og butikkerne er lukket. Derfor er danskerne tvunget til at handle på nettet og dermed den kæmpe stigning i online salg. Yderligere er stigning dog ikke så voldsom som man kunne regne med, da folk stadig er påpasselige hvad angår emballagen. Selve corona virussen kan nemlig sidde på en genstand i op til 48 timer og derfor er folk stadig påpasselige med hvad de rør ved. Yderligere er der også scenariet om at man kontakt skal spritte emballage af hvis man køber noget online eller hvis man blandt andet bestiller takeaway mad som stadig har åbent.