Hvordan bliver min side hurtigt indekseret på Google?

Når man har fået lavet sin nye hjemmeside – eller blot oprettet en ekstra side på sin eksisterende – er det essentielt at der også kommer besøgende. Men hvordan får man hurtigt indekseret sin nye hjemmeside på Google?

Google kommer jævnligt forbi din side – nogle gange hver anden uge, andre gange hver anden måned. Men det betyder ikke at du blot skal sidde og vente på at Google kommer forbi. Der er nemlig en hel del du kan gøre for at få Google til at komme forbi tidligere.

Google lever af links!

For at få din hjemmeside indekseret hurtigt på Google skal du tage udgangspunkt i, at Google i mange tilfælde lever af de links der findes på nettet.

Derfor skal du, udover unik tekst, sørge for at du har en god linkstruktur – både internt og eksternt.

Herunder finder du en liste med tips til hvad du kan gøre for at få din hjemmeside indekseret på Google.

1. Undersider med relevant indhold

Er der tale om en helt ny hjemmeside, så skal du sørge for at du ikke kun har en enkelt forside men også en god håndfuld undersider. Meget gerne 5-10 undersider med relevant indhold, hvor du sørger for at der er linket fra f.eks. en menu.

Sørg også for at teksten på hjemmesiden er unik – kopieret tekst (også kaldet dublicate content) er fy-fy-skamme når vi snakker søgemaskineoptimering.

2. God linkstruktur på undersider

Sørg for at dine undersider linker til andre underside. På den måde sørger du for at vise Google hurtigt og nemt rundt på hele din side. Hvis du har en underside liggende som der ikke linkes til, så vil Google være meget lang tid om at indeksere den.

Har du en side som omhandler et produkt, så kan du med fordel linke til andre lignende produker eller tilbehør til produktet.

Har du en side som omhandler f.eks. dine medarbejdere, så kan du linke til det arbejdsområde/produkt som vedkommende tager sig af.

3. Links fra sider der opdateres dagligt

En hjemmeside som opdateres dagligt (f.eks. et debatforum) har tendens til at blive besøgt af Google oftere end andre sider. Derfor kan det være en rigtig god idé at få et links fra sådanne sider, da det (stort set med garanti) vil sende Google over på din hjemmeside.

Undersøg om der findes et forum eller en hjemmeside, som omhandler dit emne og sørg for at få oprettet en profil med en såkaldt “Signatur” – her skal dit link være indsat. Og så skal du selvfølgelig skrive et indlæg i det pågældende debatforum, for at din signatur (med link) bliver synlig.

4. Tilmeld dit RSS feed

De fleste hjemmesider har idag et såkaldt RSS feed. Det er et stykke kode, som bruges til at fortælle andre sider om opdateret indhold på din hjemmeside.

Der findes en række forskellige sider, hvor du kan tilmelde dit RSS feed – her er et lille udpluk:

5. Kommentarer på relevante blogs

Det har i mange år været en populær og meget benyttet måde at skaffe links på – at kommentere på blogindlæg. Men idag kan det betragtes som SPAM, hvis du ikke sørger for at blogindlægget er relevant for dit indhold.

Brug noget tid på at søge efter blogs som skriver om dit emne og skriv en god og relevant kommentar. Når du skriver en kommentar er der ofte en mulighed for at angive din hjemmesideadresse og dermed linkes der til din hjemmeside.

6. Skriv en artikel om dit emne

Brug lidt tid på at skrive en relevant artikel (med et link til din side) som omhandler dit emne og udgiv den på en artikeldatabase. F.eks. www.artikeldatabase.dk eller www.ezine.com.

7. Lav indhold som er værd at dele

Lav en ekstra side som er værd at dele – og lav et link over til din side du gerne vil have indekseret.

Den nye sider du laver skal være så interessant at andre meget gerne vil dele den. Et par gode eksempler er:

  • En top 10 liste
  • En guide til løsningen på et problem
  • En god video, f.eks. med en produktdemonstration
  • En meget provokerende artikel

Fortæl alle du kender om denne side, f.eks. via Facebook, Twitter, Google+, nyhedsbrev m.m.

Idéen er at få folk til at linke til denne ekstra side, som så linke til din side du gerne vil have indekseret (dermed bliver begge sider helt automatisk indekseret)

8. Skriv en nyhed

En nyhed vil du både kunne få udgivet på deciderede nyhedssider men du vil også kunne bruge den på din egen hjemmeside, hvor den f.eks. vil blive vist på din forside.

Leave a Reply